Voetbal

Cocu en Pasveer spreken incident rond bekerduel uit

PSV-trainer Phillip Cocu en Remko Pasveer hebben donderdagochtend gesproken over het feit dat de doelman woensdag direct na zijn rode kaart tegen Heracles Almelo naar huis is gegaan.

De doelman negeerde met die actie de teamafspraken. "En daar heb ik Remko vanzelfsprekend deze ochtend op aangesproken", zegt Cocu donderdag op de website van PSV.

"Zoiets keuren wij niet goed, maar dat wil niet zeggen dat we ons niet in zijn situatie kunnen verplaatsen. Er was sprake van extreme teleurstelling."

De 32-jarige Pasveer, die de vaste bekerdoelman is van PSV, kreeg tegen zijn vroegere club kort na rust rood van arbiter Björn Kuipers nadat hij in een duel om de bal de doorgebroken aanvaller Oussama Tannane van Heracles raakte.

"We speelden tegen de club waar hij iedereen kent, omdat hij er heel lang heeft gespeeld", weet Cocu. "En dan overkomt hem dit, zeer ongelukkig. Remko beseft dat hij te ver is gegaan en dat hij niet op de juiste manier heeft gereageerd. Daarmee is voor ons de kous af."

Video: Pasveer krijgt rood in bekerwedstrijd

Schorsing

PSV won het achtste finaleduel in Almelo met 3-2, dankzij een doelpunt vlak voor tijd van Jürgen Locadia. Pasveer was op dat moment al onderweg naar huis. 

De doelman wilde een dag later na het gesprek met Cocu niet ingaan op het incident. De KNVB heeft hem vanwege zijn rode kaart voor één wedstrijd geschorst. Pasveer mist daardoor zaterdag de competitiewedstrijd in Eindhoven tegen PEC Zwolle.

Lees meer over:
Tip de redactie