Voetbal

Van den Brom ondanks zege ontevreden over 'grillig' AZ

John van den Brom plaatste zich woensdag met AZ voor de kwartfinales van de KNVB-beker, maar tot veel blijdschap leidde dat niet bij de trainer van de Alkmaarders.

Zijn ploeg versloeg Kozakken Boys in Werkendam met 3-1, maar maakte het zichzelf in de tweede helft lastig. Door treffers van Jeffrey Gouweleeuw en Robert Mühren werd de zege alsnog veiliggesteld.

"Het belangrijkste is dat we door zijn, maar hoe wij Kozakken Boys na de 1-0 terug in de wedstrijd hielpen, dat geeft mij een heel ontevreden gevoel", zei Van den Brom tegenover FOX Sports.

AZ had een groot deel van de wedstrijd een man meer door een rode kaart aan de kant van Kozakken Boys, maar volgens Van den Brom was daar weinig van terug te zien in het veld.

"Ik heb me echt zitten verbijten op de bank. Het leek wel of Kozakken Boys een man meer had. Je zag dat er maar iets hoefde te gebeuren en we waren de kluts kwijt. Dat verwijt ik mijn spelers wel."

Bekijk de samenvatting van Kozakken Boys-AZ:

Kenmerkend

Van den Brom vond het spel kenmerkend voor zijn ploeg op dit moment. "We deden niet meer wat we afgesproken hadden. We hebben er zelf voor gezorgd dat het niet ging zoals we wilden. We zijn heel grillig. Soms heel slecht, maar soms ook weer heel mooi om te zien."

Naast AZ plaatsten ook FC Utrecht, VVSB en PSV zich woensdag voor de kwartfinales in het bekertoernooi. Dinsdag schaarden ook HHC Hardenberg, FC Den Bosch en Roda JC zich onder de laatste acht.

Donderdagavond komen Feyenoord en Willem II nog tegen elkaar in actie.

Lees meer over:
Tip de redactie