'Leiding Chelsea praat over positie bekritiseerde Mourinho'

De leiding van Chelsea is bijeen gekomen om de toekomst van José Mourinho te bespreken als coach van de Londenaren. 

Dat meldt de BBC woensdag.

Chelsea kent vooralsnog een zeer teleurstellend seizoen. De 'Blues' wisten weliswaar te overwinteren in de Champions League, maar staan in de Premier League op een zestiende plaats.

Chelsea verloor negen van de eerste zestien competitiewedstrijden. Maandag ging de ploeg van Mourinho onderuit in het uitduel met koploper Leicester City (2-1).

Het is nog niet bekend of de Portugese coach zaterdag op de bank zit als de regerend landskampioen het in eigen huis opneemt tegen Sunderland.

Opvolger

De Spanjaard Juande Ramos is volgens de Britse krant The Times de belangrijkste kandidaat om Mourinho op te volgen.

De voormalig trainer van Sevilla, Real Madrid en Tottenham Hotspur zit sinds mei 2014 zonder club. Zijn contract bij de Oekraïense club Dnipro Dnipropetrovsk werd toen niet verlengd.

Hij beleefde zijn grootste successen als trainer van Sevilla van 2005 tot medio 2007, toen hij met die club twee keer op rij de UEFA Cup won.

Negatieve resultaten

Het gesprek over de toekomst van Mourinho is onderdeel van een groter aandachtspunt bij de bestuursvergadering van Chelsea; een manier vinden om de negatieve resultaten een halt toe te roepen.

Mourinho werd in de zomer van 2013 aangesteld als coach van Chelsea, waar hij van 2004 tot 2007 ook al onder contract stond. Vorig seizoen hielp Mourinho de club naar de titel in Engeland. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie