Voetbal

FC Twente wil huidige situatie 'nooit meer meemaken'

FC Twente stelt dat de straf van de licentiecommissie van de KNVB "grote impact" heeft op de club en dat het er alles aan gaat doen om uit de slechte financiële situatie te komen.

De licentiecommissie oordeelde dinsdag dat FC Twente de commissie bewust misleidde toen de club in zee ging met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Dat resulteerde in 45.000 euro boete, drie jaar geen Europees voetbal en het voorwaardelijke intrekken van de proflicentie. "Deze sancties hebben grote impact. De kern van onze club, het voetbal, wordt er hard door geraakt", laat de club weten op de officiële website.

"Wij zullen de komende seizoenen hoe dan ook niet mogen deelnemen aan Europees voetbal. Dat doet pijn. Niet alleen bij spelers en staf, maar ook bij onze supporters, sponsors, medewerkers, vrijwilligers en alle anderen die met hart en ziel achter FC Twente staan."

De huidige nummer zestien van de eredivisie stelt dat het er alles aan gaat doen om nooit meer in een dergelijke situatie terecht te komen. "Dit willen wij als club nooit meer meemaken. Iedereen binnen FC Twente realiseert zich ten volle dat nu alles op alles gezet moet worden om een gezonde toekomst van de club veilig te stellen."

Gift supporters

Supportersvereniging De Vriendenkring betaalt de boete die de club opgelegd kreeg. "We hebben besloten tot een gift van 45.250 euro", schrijft de fanclub op de website.

"Met verbijstering hebben we kennis genomen van het besluit van de licentiecommissie om de club ongenadig hard te straffen voor (vermeende) misstanden van twee personen", verwijst het bestuur van De Vriendenkring naar oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

"Een prachtig gebaar van onze oudste en grootste supportersvereniging", reageert FC Twente. "Het illustreert nog maar eens de grote betrokkenheid van onze achterban."

Doyen

Doyen Sports liet dinsdagavond desgevraagd weten niet in te gaan op specifieke contracten met clubs, of op de straf die Twente opgelegd krijgt door de KNVB. Ook het feit dat de KNVB de zaak heeft doorgegeven aan de FIFA maakt bij het Maltese bedrijf weinig los.

Vorige week werd al duidelijk dat de FIFA onderzoek doet naar een aantal deals die investeringsbedrijf Doyen Sports sloot met verschillende voetbalclubs, en Doyen herhaalde dinsdag: "We zijn blij met het onderzoek."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie