Voetbal

AZ mist drie basisspelers in bekerduel met Kozakken Boys

Drie basisspelers van AZ hebben blessures overgehouden aan de competitiewedstrijd van afgelopen zondag bij PEC Zwolle (2-1 verlies) en kunnen woensdag niet meedoen in het bekerduel met topklasser Kozakken Boys in Werkendam.

Mounir El Hamdaoui heeft last van zijn kuit, Jop van der Linden van zijn lies en Celso Ortiz van zijn enkel. Dabney dos Santos is terug na een blessure.

Trainer John van den Brom toonde zich dinsdag onder de indruk van de amateurs uit Werkendam. "Het is een elftal dat goed in elkaar zit. Je ziet een duidelijke manier van spelen en ze hebben een goede selectie met wisselmogelijkheden."

"Ze staan niet voor niets bovenaan en zijn vorig jaar kampioen geworden in de topklasse", aldus Van den Brom. "Met alle andere grote clubs in het amateurvoetbal, is dat heel knap. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn."

Rechter

Kozakken Boys moest naar de rechter om in het bekertoernooi te blijven, ondanks een 2-1 overwinning op HBS in de derde ronde.

Kozakken Boys werd door de KNVB uitgesloten omdat een speler werd opgesteld die in eerste instantie niet op het wedstrijdformulier stond. De fout werd in de rust hersteld. Via de rechter kregen de amateurs gelijk.

De wedstrijd tussen AZ en Kozakken Boys in Werkendam begint woensdagavond om 19.45 uur.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker

Lees meer over:
Tip de redactie