Voetbal

Blatter herhaalt onschuld in brief naar alle nationale bonden

Sepp Blatter heeft dinsdag in een brief naar alle bij de FIFA aangesloten nationale bonden nogmaals benadrukt dat hij onschuldig is en dat hij er alles aan zal doen om dat te bewijzen.

"Ik ben verbijsterd door alle aanklachten van de ethische commissie tegen mij", schrijft Blatter in de brief.

De 79-jarige Zwitser is geschorst vanwege een schimmige betaling aan UEFA-baas Michel Platini. De Fransman ontving in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor de Zwitserse preses van de wereldvoetbalbond zou hebben verricht.

"Ik kan u verzekeren dat deze betaling legaal was, want het was op basis van een mondelinge overeenkomst", aldus Blatter dinsdag. "En contracten moeten worden nagekomen."

"Ja, ik ben geschorst, maar ik zal niet ophouden met me uit te spreken. Ik zal blijven vechten voor mijn rechten, niks en niemand kan me stoppen."

Levenslang

Blatter zal donderdag gehoord worden door de ethische commissie op het hoofdkantoor van de FIFA in Zürich. Platini heeft zijn hoorzitting op vrijdag. De verwachting is dat de ethische commissie begin volgende week met zijn oordeel komt.

Blatter schrijft dat hij van plan is om rechter Hans-Joachim Eckert, de voorzitter van de commissie, tijdens de hoorzitting in de ogen te kijken en te vragen: "'Waarom wil je me vernietigen?' De manier waarop de ethische commissie deze procedure voert, doet me denken aan praktijken van de inquisitie."

Volgens persbureau Press Association wil de ethische commissie Blatter en Platini voor minimaal zeven jaar schorsen.

Dit zou het definitieve einde betekenen voor de kansen van Platini om Blatter volgend jaar op te volgen als FIFA-president.

Tegen Blatter loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek van de Zwitserse justitie naar fraude en omkoping.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie