Voetbal

Vergadering aandeelhouders ADO uitgesteld na afmelding Wang

De aandeelhoudersvergadering van ADO Den Haag die voor vrijdag op het programma stond, is uitgesteld.

Volgens een woordvoerder van de eredivisieclub heeft dat te maken met "de beschikbaarheid van een aantal personen''.

De Chinese eigenaar Hui Wang, die met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is van ADO, kan vanwege andere verplichtingen niet naar Den Haag komen.

De club uit de Hofstad hoopt zo snel mogelijk een nieuwe datum te vinden voor de aandeelhoudersvergadering, die van groot belang is omdat ADO in financiële problemen dreigt te komen.

De huidige nummer twaalf van de eredivisie wacht nog op twee beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro uit China. Daardoor dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro.

De directie van ADO hoopte op de vergadering van vrijdag opheldering te krijgen van Wang, maar moet nu nog langer wachten, waarschijnlijk tot na de feestdagen.

Pover

De Haagse clubleiding begint langzaam maar zeker het geduld te verliezen met de Chinees, die zich volgens ADO niet aan de gemaakte afspraken houdt.

Algemeen directeur Jan Willem Wigt liet vorige week bij de presentatie van de jaarcijfers weten nauwelijks contact te krijgen met Wang. "De communicatie is zeer pover, dat zet de relatie onder druk.''

Volgens de Chinese zakenman hoeft ADO zich echter geen zorgen te maken. Het beloofde geld komt eraan, bezwoer hij enkele dagen later bij de NOS.

"Buitenlandse betalingen verlopen via een reeks procedures. Dat leidt tot vertraging'', aldus Wang, die benadrukte "zeker'' bij de vergadering te zijn. "Er zijn heel veel dingen te bespreken.'' Naar nu blijkt heeft de Chinees zijn agenda toch omgegooid.

Lees meer over:
Tip de redactie