Voetbal

De Boer 'kan niet tevreden zijn' over eerste seizoenshelft Ajax

Als Ajax aanstaande zondag het thuisduel met hekkensluiter De Graafschap wint, dan gaan de Amsterdammers als koploper van de eredivisie de winterstop in. Coach Frank de Boer zal echter hoe dan ook niet content zijn met de eerste seizoenshelft van zijn ploeg.

"Ik kan natuurlijk niet tevreden terugkijken op het laatste halfjaar", zegt De Boer in een interview met Ajax TV. "Je kunt als Ajax niet tevreden zijn als je uitgeschakeld bent in de beker en in de Europa League."

"We staan bovenaan in de competitie, laat het duidelijk zijn dat dat het belangrijkste is, maar het gaat om het einde van de rit en daar hebben we nog geen zekerheid over. We kunnen dus niet tevreden zijn."

Ajax leed afgelopen zondag op bezoek bij FC Utrecht de twee competitienederlaag van het seizoen (1-0), waardoor de voorsprong op nummer twee Feyenoord naar twee en op nummer drie PSV naar drie punten slonk.

De Amsterdammers werden vorige week uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League en spelen deze week niet in de achtste finales van de KNVB-beker, omdat ze in de vorige ronde verloren van Feyenoord (1-0).

Internationals

De Boer wil daarom niet zeggen dat hij zijn elftal een voldoende geeft voor de eerste seizoenshelft. "Misschien is het een 5,5, maar het cijfer gaat meer naar beneden dan naar die 6. We willen allemaal meer."

"We kunnen zeggen dat we veel internationals hebben afgeleverd aan het Nederlands elftal, dus er zit heel veel potentie in deze groep."

"Maar nu ben je international en dan moet je ervoor zorgen dat je ook zo behandeld wordt, dus dat er meer van je gevraagd wordt. Dat zal in de tweede seizoenshelft moeten gebeuren."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie