Mourinho voelt zich 'verraden' door Chelsea-spelers

Manager José Mourinho spaarde zijn spelers niet nadat Chelsea maandagavond in het uitduel met koploper Leicester City alweer de negende nederlaag leed in zestien competitiewedstrijden (2-1).

"Een van mijn beste kwaliteiten is om een wedstrijd te lezen voor mijn spelers en ik heb het gevoel dat mijn werk verraden is in deze wedstrijd", zei Mourinho na de wedstrijd in het King Power Stadium tegen de BBC.

De 52-jarige Portugees doelde daarbij vooral op de tegentreffers van Jamie Vardy voor en Riyad Mahrez na rust. "Die twee goals zijn heel moeilijk te accepteren voor mij."

Chelsea heeft dit seizoen al 26 doelpunten tegen gekregen. Dat zijn er bijna evenveel als in het hele vorige seizoen (32), toen de club uit Londen zich afgetekend tot kampioen kroonde.

"Eén mogelijkheid is dat ik het vorig seizoen ontzettend goed gedaan heb, de spelers naar een niveau bracht wat eigenlijk niet hun niveau is en dat ze dat spelpeil nu niet meer kunnen vasthouden", aldus Mourinho.

Top zes

Chelsea is op iets minder dan de helft van de competitie de nummer zestien van de Premier League. Norwich City, dat op de achttiende plaats en daarmee onder de degradatiestreep staat, heeft slechts één punt minder. Het verschil met nummer vier Manchester United is al veertien punten.

"Ik accepteer dat we in de degradatiezone staan, maar ik accepteer niet dat we bezig zijn aan een degradatiestrijd", stelde Mourinho. "Daarvoor moet je drie of vier maanden in de buurt van de degradatiestreep staan en ik denk niet dat dat het geval is."

De oud-coach van onder meer Real Madrid moest wel toegeven dat een plek bij de top vier, en dus kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen, onmogelijk lijkt.

"We kunnen niet meer bij de beste vier eindigen, maar de top zes kan nog wel omdat veel ploegen punten verspelen. Ik schaam me voor de positie op de ranglijst die we nu bezetten."

Uitdaging

Mourinho benadrukte nogmaals dat hij niet van plan is om zelf op te stappen bij Chelsea. "De vraag is altijd hetzelfde, maar ik kan niets anders zeggen dan dat ik hier de manager wil blijven en ik hoop dat het bestuur ook wil dat ik blijf."

"Ik ken geen twijfels en ik denk dat je me goed genoeg kent om te weten dat ik niet bang ben voor een grote uitdaging. En dit is een grote uitdaging."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie