Voetbal

FC Twente akkoord met schuldeisers, gemeente beslist vrijdag

FC Twente heeft maandag een belangrijke stap gezet richting een garantstelling van 32 miljoen euro door de gemeente door een akkoord te bereiken met alle schuldeisers.

Het bestuur, vertegenwoordigd door Ton Heerts en Hein Trebbe, heeft dat maandag bekendgemaakt tijdens een ingelaste vergadering van de stedelijke commissie.

Het laten vallen van een deel van de vordering door alle schuldeisers is een voorwaarde voor de garantstelling.

Wel is de beslissing door de gemeenteraad over de garantstelling opnieuw met twee dagen vertraagd. Eerder werd het besluit al verschoven van maandag naar woensdag en nu staat de raadsvergadering voor vrijdag gepland.

De gemeenteraadsleden vinden dat ze niet genoeg tijd hebben om de benodigde stukken te kunnen bestuderen.

KNVB

Ook liet het bestuur weten dat de licentiecommissie van KNVB naar verwachting dinsdag met een uitspraak komt over de omstreden samenwerking van FC Twente met de investeringsmaatschappij Doyen. 

Volgens Tubantia gaat de KNVB ervan uit dat een omstreden bijlage bij het contract echt is, waardoor FC Twente een straf kan verwachten.

De huidige nummer zestien van de eredivisie, die zaterdag het cruciale duel met hekkensluiter De Graafschap met 2-1 won, heeft de voetbalbond vorige week alle beschikbare informatie ter hand gesteld.

Met een eventuele garantstelling vervalt de lening van 17 miljoen euro, die FC Twente ontving voor het verbouwen van het stadion.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie