Voetbal

Guardiola vindt Juventus zwaarst mogelijke opponent voor Bayern

Trainer Josep Guardiola vindt dat Bayern München het maandag niet heeft getroffen bij de loting voor de achtste finales van de Champions League. Met zijn club werd hij gekoppeld aan Juventus.

De Italianen werden in de voorbije vier seizoenen kampioen van Italië en waren vorig seizoen verliezend finalist in de Champions League, toen het onderuit ging tegen FC Barcelona (3-1).

"Samen met Paris Saint-Germain was Juventus de zwaarst mogelijke tegenstander. Het worden twee fantastische wedstrijden en ik verheug me op mijn terugkeer in Italië", zei Guardiola op de website van Bayern.

Als speler was hij enkele jaren actief in het Zuid-Europese land, waar hij onder meer bij AS Roma onder contract stond.

Top

De 44-jarige Guardiola geeft hoog op van Juventus. De voormalig trainer van FC Barcelona rekent de Italianen tot de internationale top.

"We spelen tegen de verliezend finalist van vorig jaar en één van de beste ploegen van Europa. Ze zijn van hetzelfde niveau als Barcelona, Real Madrid en Bayern en domineerden de laatste jaren in Italië. Ze zijn mentaal ijzersterk en doen alles om te winnen."

De heenwedstrijd tussen beide ploegen is op 23 februari in Turijn. Op 16 maart is de return in München. Bayern won de Champions League in 2013, mede dankzij een treffer van Arjen Robben in de finale.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie