Nakhid definitief uitgesloten van deelname aan FIFA-verkiezingen

David Nakhid mag definitief niet meedoen aan de FIFA-verkiezingen. Het internationaal sporttribunaal (CAS) heeft het beroep tegen zijn uitsluiting maandag afgewezen.

De 51-jarige Nakhid ontbrak op de lijst met kandidaatvoorzitters die eind vorige maand door de FIFA bekend werd gemaakt. 

Hij was van de lijst geschrapt omdat hij niet de vereiste steun had van ten minste vijf aangesloten landen.

De voetbalbond van de Maagdeneilanden bleek zich achter de campagne van twee kanshebbers op het voorzitterschap te hebben geschaard. In beide gevallen werd die steun ongeldig verklaard.

Nakhid kwam daardoor een stem tekort. De andere, niet genoemde, begunstigde had meer dan vijf landen achter zich gekregen en blijft dus in de race.

Vijf kandidaten

Er zijn in elk geval vijf kandidaten voor de opvolging van FIFA-voorzitter Sepp Blatter: de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, UEFA-secretaris Gianni Infantino, de Fransman Jérôme Champagne, de Aziatische bondsvoorzitter sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale.

Of UEFA-voorzitter Michel Platini ook meedoet is nog onzeker. Hij is momenteel geschorst en zag zijn beroep vorige week bij het CAS ook afgewezen worden.

De opvolger van Blatter wordt op 26 februari bij een buitengewoon congres in Zürich gekozen.

Lees meer over:
Tip de redactie