Voetbal

Messi wil 2015 'onvergetelijk' maken door WK voor clubs te winnen

Lionel Messi wil het jaar 2015 op de mooiste manier afsluiten, door met FC Barcelona het WK voor clubs in Japan te winnen.

Dat vertelt de Argentijnse aanvaller in gesprek met FIFA.com.

Voor Barcelona zou de winst van het WK voor clubs de vijfde prijs in één kalenderjaar betekenen. Eerder dit jaar sleepten de Catalanen al de Champions League, Europese Super Cup, Primera Division en de Copa del Rey in de wacht. Messi benadrukt dat het belangrijk is om ook het WK voor clubs aan dat rijtje toe te voegen.

"Het WK voor clubs is één van mijn favoriete toernooien. Het geeft je de mogelijkheid om het jaar op de best mogelijke manier af te sluiten. Het is ons doel om de beker te winnen, zodat we daarna van onze vakantie kunnen genieten."

Ondanks het feit dat de 28-jarige Argentijn alle prijzen in zijn loopbaan al eens gewonnen heeft, zegt hij dat hij niet hoeft te zoeken naar motivatie voor het toernooi. "We weten precies hoeveel de wereldbeker voor ons betekent. Het zou een onuitwisbare toevoeging zijn aan de clubhistorie."

2009

Een van de hoogtepunten uit de clubhistorie van de Catalanen is het succesjaar 2009. Onder Pep Guardiola behaalde de 'Blaugrana' zes prijzen. Ten opzichte van dat jaar ontbreekt alleen de Spaanse Super Cup dit jaar in de prijzenkast van de Catalanen, maar Messi maalt daar niet om.

"We hadden in 2009 niet verwacht dat we ooit de prestaties van het jaar onder Guardiola zouden evenaren, maar kijk eens waar we nu staan. Het is nu zaak om het jaar op een onvergetelijke manier af te sluiten."

Barcelona speelt donderdagmiddag in de halve finale tegen het Chinese Guangzhou Evergrande van trainer Luiz Felipe Scolari.

Mochten de Catalanen doorgaan, dan treffen ze zondagmiddag in de finale de winnaar van de wedstrijd tussen Sanfrecce Hiroshima uit Japan en het Argentijnse River Plate.

Lees meer over:
Tip de redactie