Voetbal

Cocu hoopt dat PSV twee keer kan 'pieken' tegen Atletico

Phillip Cocu acht PSV niet kansloos in de achtste finales van de Champions League tegen Atletico Madrid, maar de trainer benadrukt wel dat zijn ploeg op de toppen van zijn kunnen zal moeten presteren.

"Als we twee keer pieken hebben we een kans", aldus Cocu maandag korte tijd nadat PSV aan Atletico gekoppeld was bij de loting.

De trainer beseft dat veel PSV’ers blij zullen zijn dat de absolute topploegen FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München ontlopen zijn, maar hij schat Atletico niet veel lager in.

"Atletico heeft een topteam. In de Primera Division hebben ze nog maar zeven goals geïncasseerd, dat zegt wel iets over hun kracht. Atletico hoeft de bal niet zo nodig te hebben, maar de wijze waarop ze verdedigen en omschakelen is heel sterk."

"Het is ook een absolute eenheid en een vechtmachine. Wat dat betreft zie je het karakter van trainer Diego Simeone terug in de ploeg."

Bekerduel

De wedstrijden tegen de Madrilenen worden op 24 februari en 15 maart gespeeld. Woensdag staat er ook een achtste finaleduel op het programma voor PSV. Heracles Almelo is dan in eigen stadion de tegenstander in het KNVB-bekertoernooi.

Hoewel het affiche wat minder mooi is, waarschuwde Cocu maandag ook voor de kracht van Heracles. "Dat wordt ook een zware wedstrijd. Heracles presteert uitstekend in de eredivisie en speelt goed positiespel. We moeten aan de bak."

De kans is wel groot dat Cocu enkele wijzigingen doorvoert in vergelijking met het 1-1 gelijkspel van zaterdag tegen Roda JC. "Dat zou heel goed kunnen. Remko Pasveer zal in ieder geval keepen, maar de rest zien jullie woensdag wel."

Narsingh

Cocu liet nog wel weten dat Luciano Narsingh waarschijnlijk terugkeert in de selectie, nadat hij eind november geblesseerd raakte aan zijn hamstring.

Een rentree van Maxime Lestienne, die door tragische familie-omstandigheden wekenlang geen wedstrijd heeft gespeeld, is minder waarschijnlijk.

Video: PSV loot Atletico in achtste finales Champions League

Tip de redactie