Voetbal

Vlaar trefzeker bij rentree in oefenwedstrijd van Jong AZ

Ron Vlaar heeft maandag zijn rentree gemaakt in het shirt van AZ. De verdediger deed ruim een uur mee in het oefenduel tussen Jong AZ en Jong Cambuur.

Vlaar was vlak na rust zelfs trefzeker. Na een corner maakte de Oranje-international er 3-0 van in een wedstrijd die uiteindelijk in 4-1 eindigde.

De 30-jarige Vlaar tekende vorige week een contract tot het eind van het seizoen bij AZ. De verdediger was clubloos nadat zijn verbintenis bij Aston Villa na vorig seizoen afliep.

Een forse knieblessure zette Vlaar maandenlang buitenspel. Sinds begin oktober werkte hij bij AZ aan zijn herstel.

"Het ging wel lekker. Ik heb zesenhalve maand niet gevoetbald, dus het was wel eventjes wennen", keek Vlaar op de website van AZ terug op zijn rentree. "Na een sprintje moest ik wel even herstellen, maar daar zijn dit soort momenten ook voor. Ik ben blij dat ik weer zestig minuten in de benen heb."

FC Utrecht

Vlaar kan wellicht zaterdag in het thuisduel mt FC Utrecht weer zijn eerste minuten in de hoofdmacht van AZ maken. Het bekerduel van woensdag met Kozakken Boys komt in ieder geval te vroeg.

"Vandaag was een belangrijk moment en ik hoop dat ik richting zaterdag iets kan betekenen. Het heeft geen zin om over twee dagen weer aan de bak te moeten."

Vlaar doorliep de jeugdopleiding in Alkmaar en speelde veertien wedstrijden in de hoofdmacht voordat hij in 2006 op jonge leeftijd overstapte naar Feyenoord.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie