PSV akkoord met Cocu over contractverlenging voor twee jaar

PSV heeft een mondeling akkoord bereikt met Phillip Cocu om het contract van de trainer met twee seizoenen te verlengen tot medio 2019.

"Binnenkort zetten we de handtekening onder het contract", vertelde technisch directeur Marcel Brands maandag op een persconferentie in Eindhoven. "We zijn er erg blij mee en willen graag het werk van de coach in de afgelopen jaren doorzetten."

"Een paar maanden geleden heb ik een eerste gesprek met Cocu gehad en toen gaf hij aan dat hij er heel positief in stond. Hij wil het ingezette beleid voortzetten."

"Wij zijn ook heel content met Cocu. Hij werkt goed met de jeugd en de spelers zijn tevreden. We kunnen ons op dit moment geen betere trainer wensen."

Verheugd

De 45-jarige Cocu, wiens huidige contract tot medio 2017 loopt, toonde zich ook verheugd met zijn nieuwe verbintenis. "We zijn een bepaald traject begonnen in 2013 en die lijn wil ik graag doortrekken. Er zit rek in de club, en ook in mij als coach. Ik zie hier bovendien een aantal talenten die zich door kunnen ontwikkelen in de komende jaren."

"Ik verleng een contract omdat ik dat ook echt af wil maken. Het blijft wel voetbal, iedereen moet tevreden blijven. Maar als alles normaal verloopt, dan zal ik er nog lange tijd zijn."

In de afgelopen maanden werd Cocu ook weleens in verband gebracht met buitenlandse clubs. Onlangs werd hij bijvoorbeeld genoemd als mogelijke trainer van Swansea City, maar Cocu zegt zich daar nooit mee bezig te hebben gehouden.

"Ik richt me op PSV en dat heb ik in de afgelopen maanden ook gedaan. Ik sluit zeker niet uit dat ik ooit de stap naar het buitenland maak. Het zou mooi zijn om mijn werkwijze ook daar een keer te kunnen hanteren, maar dat is nu nog lang niet aan de orde."

Assistent

Naast Cocu bereikte zijn assistent Chris van der Weerden maandag een mondeling akkoord met PSV over verlenging van zijn contract tot medio 2019. De twee werken al samen sinds de start van Cocu in 2013 als hoofdtrainer in Eindhoven.

Eerder was Cocu werkzaam als jeugd-, assistent- en interim-trainer bij PSV. Nadat de 101-voudig international in zijn eerste seizoen als vierde eindigde in de eredivisie, leidde hij de Eindhovense club vorig seizoen naar de eerste landstitel sinds 2008.

Begin deze maand bereikte Cocu met de Eindhovenaren voor het eerst in negen seizoenen de knock-outfase van de Champions League. Atletico Madrid is in februari en maart 2016 de tegenstander in de achtste finales van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Lees meer over:
Tip de redactie