Voetbal

Atletico heeft respect voor 'geweldige ploeg' van PSV

Atletico Madrid sprak maandag met respect over PSV, in februari en maart 2016 de tegenstander van de ploeg van coach Diego Simeone in de achtste finales van de Champions League.

"PSV heeft een geweldige ploeg en een lange traditie in Europa. We zullen het zeker moeilijk krijgen om de kwartfinale te bereiken", reageerde directeur Clemente Villaverde van Atletico na de loting in Nyon.

"Maar we zijn altijd optimistisch over onze kansen. We moeten erin geloven dat we de kwaliteiten hebben om door te gaan. We zijn in ieder geval blij dat we voor het derde seizoen op rij de knock-outfase bereikt hebben."

Video: PSV loot Atletico in achtste finales Champions League

Real Madrid

De 'Colchoneros' verloren in 2014 de Champions League-finale van Real Madrid en werden vorig seizoen in de kwartfinales uitgeschakeld door de stadgenoot. Deze jaargang eindigde Atletico als eerste in een groep met Benfica, Galatasaray en Astana FK.

"Onze goede resultaten in de laatste seizoenen brengen druk met zich mee", aldus Villaverde. "We moeten nederig blijven en elke wedstrijd hard blijven werken. Dat is voor ons de formule."

Technisch directeur José Luis Pérez Caminero klonk al net zo lovend over PSV. "Het is een aanvallend elftal met veel jonge en technische spelers in de gelederen. Gaston Pereiro is bovendien een versterking gebleken'', aldus de oud-speler van Atletico en 21-voudig Spaans international.

24 februari

Atletico en PSV troffen elkaar twee keer eerder in de Champions League. De Spaanse ploeg won in het seizoen 2008/2009 in de groepsfase beide duels van de Brabanders. In Eindhoven werd het 3-0 en de return in Madrid eindigde in een leeg stadion in 2-1.

De Eindhovenaren spelen op woensdag 24 februari eerst thuis. De return staat voor 15 maart gepland in Madrid.

Tip de redactie