Voetbal

Bruma spreekt van één van meest gunstige lotingen voor PSV

PSV-verdediger Jeffrey Bruma is tevreden met de loting voor de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren werden maandag in Nyon gekoppeld aan Atletico Madrid.

"We hebben een topclub geloot. Maar dat zijn het allemaal. Misschien is dit wel één van de meest gunstige lotingen", aldus Bruma maandag na de training van PSV.

"Als we Bayern München, Real Madrid of FC Barcelona hadden geloot, dan was het bijna onmogelijk geweest om door te gaan naar de kwartfinales. Atletico is ook een hele grote club, maar tegen hen hebben we meer kans. We zijn zeker niet kansloos."

Video: PSV loot Atletico in achtste finales Champions League

Aan kop

Atletico werd in de Champions League eerste in een groep met Benfica, Galatasaray en FC Astana. In de Primera Divsion gaat de ploeg van trainer Diego Simeone samen met FC Barcelona aan kop.

"Dat ze het zo goed doen in de competitie zegt natuurlijk wel wat. We moeten als PSV ook realistisch blijven. We zijn zeker niet kansloos, maar Atletico is wel een fantastische club. Met een trainer die tactisch heel sterk is en zijn spelers goed voorbereidt."

Torres

PSV begint de tweestrijd op 24 februari met een thuiswedstrijd, waarna op 15 maart de return is in Madrid. Bruma komt in beide confrontaties waarschijnlijk een oude bekende tegen. Bij Chelsea, waar hij tot 2011 speelde, was hij ploeggenoot van Fernando Torres, die sinds begin dit jaar weer bij Atletico speelt.

"Ik ken hem wel een beetje. Na zijn Liverpool-periode zijn zijn statistieken wat minder geworden, maar het blijft een hele lepe spits. Als je hem een kans geeft dan kan het een goal zijn. Torres blijft Torres. Ik zal scherp moeten zijn."

Toevallig zag Bruma Atletico zondag nog spelen op televisie. De Madrilenen wonnen de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao met 2-1.

"Ze maakten een goede indruk op me. Ik zag het karakter van de coach terug op het veld. Ze maken meters voor elkaar en gaan dus echt voor elkaar door het vuur. Dat zullen wij ook moeten doen en dan kunnen we hopelijk voor een stunt zorgen. Dat zou goed zijn voor PSV en voor het Nederlands voetbal."

Tip de redactie