Voetbal

Van der Heijden mist door schorsing bekerduel met Willem II

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden voor één wedstrijd geschorst.

Feyenoord meldt maandag dat de club het schikkingsvoorstel van de KNVB heeft geaccepteerd. Van der Heijden is daardoor donderdag niet speelgerechtigd als de Rotterdammers het in eigen huis opnemen tegen Willem II in de achtste finales van de KNVB-beker.

De van Vitesse overgekomen verdediger haalde zondag in het duel met FC Groningen de doorgebroken Jesper Drost onderuit. Feyenoord pakte met tien man vervolgens een punt in de Euroborg (1-1).

Van der Heijden begon dit seizoen in de basis, maar raakte onlangs zijn plek in het elftal kwijt aan Eric Botteghin, die in ieder geval tot de winterstop niet meer beschikbaar is voor coach Giovanni van Bronckhorst wegens een hamstringblessure.

De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Willem II in De Kuip begint donderdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen.

Marsman

Nick Marsman ontving een schikkingsvoorstel van één duel schorsing van de aanklager betaald voetbal, maar daar ging hij niet mee akkoord. De keeper van FC Twente kreeg zaterdag in het gewonnen thuisduel met De Graafschap (2-1) de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

ADO Den Haag-verdediger Dion Malone kreeg ook een voorstel van één wedstrijd uitsluiting. De rechtsback veroorzaakte zaterdag in het thuisduel met Willem II (1-1) een penalty en kreeg voor die overtreding de rode kaart.

Tip de redactie