Voetbal

Benitez kan slechte eerste helft tegen Villarreal niet verklaren

Real Madrid leek het lek boven te hebben met vijf overtuigende zeges op rij na de nederlaag tegen FC Barcelona, maar zondag ging de 'Koninlijke' met 1-0 onderuit bij Villarreal. Coach Rafael Benitez begreep niks van de slechte eerste helft van zijn ploeg in El Madrigal.

"We speelden slecht in de eerste helft en dat vind ik moeilijk uit te leggen", zei Benitez op de persconferentie na het Primera Division-duel. "Ik ben er totaal niet blij mee, maar soms gebeuren dit soort dingen."

Real, dat in zijn vijf duels sinds de pijnlijke thuisnederlaag in 'El Clasico (4-0) liefst 21 keer scoorde en maar vijf goals tegen kreeg, moest tegen subtopper Villarreal al in de achtste minuut een tegentreffer van Roberto Soldado slikken en de ploeg kon die achterstand in het vervolg van het duel niet meer weg werken.

Benitez stelde dat zijn ploeg na rust wel goed voor de dag kwam. "De reactie van het elftal in de tweede helft is waar we op moeten voortborduren. Dat is het enige positieve punt dat ik uit deze wedstrijd kan halen. Al had ik verwacht dat we de hele wedstrijd zo zouden spelen als na rust."

Dertig punten

De Madrilenen staan door de derde competitienederlaag van het seizoen derde in de Primera Division, op vijf punten van koplopers FC Barcelona en Atletico Madrid. De huidige dertig punten van Real zorgen voor de slechtste score sinds het seizoen 2008/2009.

"Maar het is een seizoen waarin alle topclubs nog punten gaan verspelen", voorspelde Benitez. "Al zijn dit wel de wedstrijden die je moet winnen wil je om de titel meespelen. We moeten efficiënter met onze kansen omgaan, dat ontbrak eraan in de tweede helft."

Verdediger Sergio Ramos vond ook dat Real niet goed begon aan het duel met 'El Submarino Amarillo'. "We hadden meer intensiteit en strijdlust moeten laten zien in de beginfase. Ik kan je geen uitleg geven waarom dat niet gebeurde."

"Maar juist als de resultaten tegenzitten, moeten we op één lijn blijven als team. Iedereen heeft schuld aan wat er gebeurd is en nu moeten we weer vooruitkijken."

Real Madrid speelt dit kalenderjaar nog twee thuiswedstrijden in de competitie; op zondag 20 december tegen Rayo Vallecano en tien dagen later tegen Real Sociedad.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Primera Division

Tip de redactie