Voetbal

Doorgebroken Tete praat met Ajax over contractverlenging

De dit seizoen definitief bij Ajax doorgebroken Kenny Tete hoopt zijn contract bij de Amsterdammers snel met één of twee seizoenen te verlengen.

"We zijn in gesprek over het openbreken van mijn huidige, tot 2018 lopende contract tot 2019 of 2020", zegt Tete maandag in De Telegraaf. "Ajax is mijn club en ik wil me hier goed ontwikkelen. Ik ben gelukkig bij Ajax."

De 20-jarige rechtsback debuteerde begin februari van dit jaar in de eredivisie, maar hij moest vorig seizoen nog Ricardo van Rhijn voor zich dulden in de pikorde. Deze jaargang is de Amsterdammer een vaste basisspeler in het elftal van Frank de Boer.

Tete, die zijn huidige verbintenis bij Ajax pas in april ondertekende, speelde twee maanden geleden in de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië bovendien zijn eerste twee interlands voor het Nederlands elftal.

Ajax heeft de laatste maanden de contracten van verschillende basisspelers opengebroken. Zo tekende Riechedly Bazoer in april bij tot medio 2020 en zette aanvoerder Davy Klaassen vorige maand zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2019.

Lees meer over:
Tip de redactie