Ajax-coach Frank de Boer beseft dat Ajax een heel kleine kans heeft om zich donderdagavond nog te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League, maar hij houdt hoop op een wondertje.

"Ik schat de kans vijf procent dat we alsnog doorgaan in de Europa League. Dat is niet veel, maar het blijft een kans", aldus De Boer, die zijn persconferentie woensdagmiddag in de Arena begon met een felicitatie aan het adres van PSV.

Ajax moet zelf winnen van Molde FK, de Noorse koploper van groep A van de Europa League, en hopen dat Celtic in Turkije kan winnen van Fenerbahçe. De ploeg van Robin van Persie staat tweede in de groep met twee punten meer dan de Amsterdammers.

De coach is niet van plan om veel aandacht te besteden aan het duel in Istanbul, dat op hetzelfde moment wordt afgewerkt als Ajax-Molde FK. "Wij moeten gewoon winnen van Molde en dan kijken we wel wat Fenerbahçe doet tegen Celtic."

Sanogo

De Boer zag afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (5-2 zege) Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi als invaller terugkeren van een blessure en beschikt zo over een vrijwel fitte selectie.

Daley Sinkgraven is door een kijkoperatie pas na de winterstop weer beschikbaar. "En Yaya Sanogo heeft nog kleine klachten en trainde daarom niet mee. Hij is ziek geweest, maar dat is zo goed als over. Daley is de enige die echt geblesseerd is. Verder is iedereen fit", aldus De Boer.

Jairo Riedewald keert na een schorsing terug in de wedstrijdselectie. Vaclav Cerny, twee weken geleden matchwinner in het duel bij Celtic (1-0), zit niet bij de achttien namen.

Ajax-Molde FK en Fenerbahçe-Celtic starten donderdagavond om 19.00 uur. De ploeg van De Boer speelde begin oktober in Noorwegen met 1-1 gelijk tegen Molde.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Europa League