Jorrit Hendrix hoopt dat PSV in de achtste finales van de Champions League de absolute topclubs ontloopt.

"Ik kan zeggen dat ik voor een mooi affiche ga, maar ik heb liever een club van een iets minder kaliber dan de absolute top", aldus Hendrix, die maandag zal horen aan welke club PSV gekoppeld wordt.

"FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München zijn de beste clubs van de wereld. Het zou mooi zijn als we die drie ontlopen. Maar goed, heel veel minder zal het ook niet worden, want we zitten bij de beste zestien van Europa."

Dat PSV zo ver is gekomen in de Champions League, is volgens de 20-jarige Hendrix een "unieke prestatie", omdat de Eindhovenaren over veel minder financiële middelen beschikken dan het uitgeschakelde Manchester United en CSKA Moskou.

"Geld zegt niet alles. Dat hebben we bewezen. Vooraf wisten we dat het in deze groep heel moeilijk zou worden, maar doordat we meteen van United wonnen, beseften we dat er toch heel veel mogelijk was."

"Dat besef moet er nu weer komen richting de volgende ronde. Dit smaakt naar meer en zeker thuis zijn we tot veel in staat."

Video: Samenvatting PSV-CSKA Moskou

Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)
Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)

Vuur

Dinsdag tegen CSKA Moskou (2-1 winst) bleek inderdaad opnieuw dat PSV sterk is bij Europese wedstrijden in het Philips Stadion. Voor de derde keer op rij werd gewonnen in eigen huis.

"Het was weer een echte teamprestatie", aldus Hendrix. "We gingen voor elkaar door het vuur en knokten zo hard dat we de tegenstander aftroefden. Dat het thuispubliek ons op een geweldige manier steunde, hielp daar ook enorm bij. Ik zou elke week wel in zo’n heksenketel willen spelen."

Opvallend is dat PSV tegen de Russen net als tegen United terugkwam van een 1-0 achterstand. Voor Hendrix veranderde de benutte strafschop een kwartier voor tijd van Sergei Ignashevich niet veel aan zijn vertrouwen op een goede afloop.

"Bij die penalty dacht ik heel even: verdorie, wat gebeurt er nou? Maar ik had de hele avond het gevoel dat we zouden gaan scoren, ook na de 1-0. De rest van het team had dat ook."

"Daardoor gingen we ook meteen volle bak verder en een paar minuten later lag de 1-1 er al in. Gezien de nederlaag van United bij Wolfsburg hadden we achteraf niet eens meer 2-1 hoeven maken, maar dat die ook nog viel, maakte het wel nog mooier."