ADO Den Haag hoeft niet op steun van de gemeente te rekenen nu de club door een betalingsachterstand van grootaandeelhouder Hui Wang met een dreigend tekort van 1,3 miljoen euro kampt.

Dat zeggen de coalitiepartijen in de gemeenteraad van Den Haag tegenover het AD.

"ADO is een bedrijf, we gaan ervan uit dat de club het oplost. We hebben veel vertrouwen in de directie", zegt PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash.

"Dit is allereerst een probleem tussen ADO en het bedrijf van Wang", stelt D66-fractievertegenwoordiger Daniël Scheper.   

Volgens het CDA had ADO geen geld mogen uitgeven dat nog niet op de rekening stond.

ADO wacht al lange tijd op twee beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro door grootaandeelhouder United Vansen, het sportmarketingbedrijf van eigenaar Wang.

De Chinese ondernemer betaalde een jaar geleden zo'n acht miljoen euro om ADO over te nemen van Mark van der Kallen. Met een extra storting van anderhalf miljoen euro zorgde Hui Wang er tevens voor dat de club uit Den Haag voor het eerst sinds 2006 weer een positief eigen vermogen had.

Druk opvoeren

PvdA, D66 en CDA vinden wel dat het stadbestuur moet helpen om de Chinees onder druk te zetten om te zorgen dat hij het geld alsnog betaalt.

Het stadsbestuur heeft naar eigen zeggen Wang meermaals verzocht om te betalen, maar kan niet meer doen dan ‘de druk opvoeren’. Oppositiepartij Groep de Mos vindt dat niet genoeg en wil dat het halve bestuur afreist naar China om verhaal te halen bij Wang.