Michel Platini heeft het sporttribunaal CAS dinsdag verzocht om zijn schorsing op te heffen.

Daarvoor pleitte de geschorste voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag na de hoorzitting bij het hof van het CAS in Lausanne.

De drievoudig winnaar van de Gouden Bal hoopt zo zaterdag in Parijs aanwezig te mogen zijn bij de loting voor de groepsindeling van het EK van 2016 in Frankrijk.

"Ik haat onrechtvaardigheid, dus ik hoop dat het CAS goed naar me heeft geluisterd en dat ik er zaterdag bij ben", pleitte Platini.

Het sporttribunaal doet naar verwachting eind deze week uitspraak.

Schorsing

UEFA-baas Platini werd evenals voorzitter Sepp Blatter in oktober voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Beide voetbalbestuurders kwamen in opspraak door een dubieuze betaling in 2011.

Platini ontving 1,8 miljoen euro van Blatter vanwege werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor de Zwitserse preses van de wereldvoetbalbond zou hebben verricht.

De 60-jarige Fransman kan zich door die schorsing niet mengen in de strijd om de opvolging van de 79-jarige Blatter. Die verkiezing is op 26 februari op een buitengewoon congres van de FIFA.

Beroep

Blatter en Platini vochten eerder al hun schorsing aan bij de beroepscommissie van de FIFA, maar daar kregen ze nul op het rekest. De advocaten van beide heren zeiden vervolgens dat ze naar het CAS zouden stappen.

Het sporttribunaal bevestigde eind november dat Platini inderdaad een verzoek had ingediend, maar over Blatter is nog niks bekend. De FIFA-baas zou zijn zaak nog niet hebben aangevraagd bij het CAS.

Zondag werd bekend dat de FBI ook onderzoek doet naar de rol van de 79-jarige Zwitser in het omkoopschandaal van de FIFA met marketingbedrijf ISL, eind jaren negentig.