De supporters van Ajax gaan donderdagmiddag naar de rechtbank om af te dwingen dat ze zondag naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht mogen.

Dat meldt de advocaat van de supporters dinsdag.

Een deel van de fans van Utrecht was aanvankelijk niet welkom bij het eredivisieduel, omdat ze bij de vorige editie van de wedstrijd kwetsende liederen zongen. De club uit de Domstad stelde de supporters echter in staat om kaarten voor andere plekken in het stadion te kopen.

Burgemeester Jan van Zanen verbood Ajax-fans te komen, omdat hij de veiligheid in het stadion niet kon garanderen. De supporters waren het niet eens met dat besluit en stapten naar de rechter.

Of de demonstratie van Ajax in de binnenstad door mag gaan, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente laat aan DUIC.nl weten hier deze week duidelijkheid over te verwachten, maar er nu nog niks zinnigs over te kunnen zeggen.

De eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax wordt zondag om 12.30 uur gespeeld in De Galgenwaard en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Voor de wedstrijd zijn, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, veel kaarten beschikbaar.