Sir Alex Ferguson vindt dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj vertrouwen moet houden in manager José Mourinho, ook als de Londenaren woensdag uitgeschakeld worden in de Champions League.

"Hij heeft de laatste tien jaar al zoveel coaches ontslagen, ik neem aan dat Abramovitsj daarvan heeft geleerd", zei de voormalig manager van Manchester United dinsdag in Engelse media. "Het zou dom zijn als hij Mourinho ontslaat."

De 'Blues' beleven een rampzalig seizoen. Chelsea verloor in de Premier League al acht keer en staat daardoor op een teleurstellende veertiende plek.

De Engelse kampioen gaat de laatste groepswedstrijd van de Champions League weliswaar in als koploper, maar kan worden uitgeschakeld als het woensdag verliest van FC Porto.

"Abramovitsj moet erop vertrouwen dat José het kan omdraaien", zei Ferguson. "Je kan één van de beste trainers ooit, iemand die twee keer de Champions League heeft gewonnen en overal kampioen is geworden niet ontslaan. Dat zou slecht beleid zijn."

Mourinho bedankte de Schot dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en zijn oude club Porto. "Dit is het verschil tussen vrienden en nepvrienden. Sir Alex is mijn vriend en hij heeft tijdens zijn carrière laten zien dat hij eerlijk is in zijn uitspraken."