Trainer John van den Brom sluit niet uit dat Ron Vlaar zondagmiddag al zijn rentree maakt bij AZ in het uitduel met PEC Zwolle.

Maandag werd bekend dat Vlaar een contract tot het einde van het seizoen tekent bij de Alkmaarders. Hij zat zonder club en werkte bij AZ sinds oktober al aan zijn herstel na een knieblessure, maar lijkt inmiddels helemaal fit.

"Hoe eerder we hem ter beschikking hebben, hoe beter het is", aldus Van den Brom tegen De Telegraaf.

"Ik moet het nog met Ron overleggen, maar zware trainingssessies houdt hij makkelijk vol. Hij heeft kwaliteit en ervaring, dan is de stap naar een wedstrijd niet zo groot."

Het contract van Vlaar bij Aston Villa liep na vorig seizoen af. De Oranje-international weigerde zijn verbintenis vervolgens te verlengen. Hij hoopte op een nieuw avontuur, maar een knieblessure gooide roet in het eten.

El Hamdaoui

In oktober legde AZ met Mounir El Hamdaoui al een andere transfervrije oud-speler van de club vast. De 31-jarige aanvaller was clubloos nadat zijn verbintenis bij Fiorentina afliep.

Van den Brom is er blij mee dat Vlaar en El Hamdaoui uit eigen beweging naar Alkmaar kwamen. "Ze zijn inderdaad alle twee aan komen waaien."

"Normaal ben ik niet van de winteraankopen. Dat vind ik altijd paniekdingen. Maar nu deed deze kans zich voor en die moesten we pakken."

AZ staat momenteel tiende in de eredivisie met achttien punten uit vijftien duels. De ploeg verloor vrijdag op eigen veld nog met 1-0 van ADO Den Haag. Het uitduel met PEC begint zondag om 14.30 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie