Sporttribunaal CAS velt nog deze week een oordeel over de voorlopige schorsing van Michel Platini bij de FIFA. De Fransman wil dat die wordt opgeschort en bepleit dinsdag zijn zaak bij de sportrechtbank. 

UEFA-baas Platini werd net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

Die stelde de beide voetbalbestuurders in oktober op non-actief wegens een dubieuze betaling in 2011. Platini ontving 1,8 miljoen euro van Blatter, vanwege werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht voor Blatter. 

Platini kan zich door die schorsing nog altijd niet mengen in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA. Die verkiezing is op 26 februari, maar zolang Platini geschorst is, wordt zijn kandidatuur niet in behandeling genomen.

Beroep

Blatter en Platini vochten eerder al hun schorsing aan bij de beroepscommissie van de FIFA, maar daar kregen ze nul op het rekest. De advocaten van beide heren zeiden vervolgens dat ze naar het CAS zouden stappen.

Het sporttribunaal bevestigde eind november dat Platini inderdaad een verzoek had ingediend, maar over Blatter is nog niks bekend. De FIFA-baas zou zijn zaak nog niet hebben aangevraagd bij het CAS.

Zondag werd bekend dat de FBI ook onderzoek doet naar de rol van de 79-jarige Zwitser in het omkoopschandaal van de FIFA met marketingbedrijf ISL, eind jaren negentig.