De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Feyenoord-middenvelder Simon Gustafson.

Dat meldt de KNVB maandag op de officiële website.

Gustafson zou zondag in het duel met Heracles Almelo een elleboogstoot hebben uitgedeeld in de ribbenkast van Mark-Jan Fledderus. Scheidsrechter Bas Nijhuis was het incident ontgaan.

Feyenoord won de wedstrijd in De Kuip uiteindelijk met 3-0. Nijhuis gaf in de slotfase wel een rode kaart aan Ramon Zomer, maar die werd maandag geseponeerd.

De aanklager heeft de desbetreffende clubs en de arbitrage om verklaringen gevraagd. Zij hebben tot dinsdag 13.00 uur de tijd om te reageren.

Feyenoord speelt voor de winterstop nog drie wedstrijden. De club gaat op bezoek bij FC Groningen en NEC en ontvangt Willem II voor de KNVB-beker.

Van den Brom

AZ-trainer John van den Brom is voor één duel geschorst wegens het beledigen van scheidsrechter Björn Kuipers in het thuisduel met ADO Den Haag (1-0 nederlaag) van afgelopen vrijdag.

De aanklager laat weten dat het rekening heeft gehouden met een eerdere waarschuwing in de totstandkoming van het schikkingsvoorstel. Van den Brom mist komend weekend de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ook Ruud Brood, de assistent van PSV-trainer Phillip Cocu, is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing. Hij zou zich zaterdag hebben misdragen tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse (1-0).