De KNVB onderneemt geen juridische stappen naar aanleiding van de beslissing van de rechter om Kozakken Boys in het bekertoernooi te houden. Dat meldt de voetbalbond maandag.

De Werkendammers spelen daardoor definitief op 16 december thuis tegen AZ in de achtste finales van de KNVB-beker. De wedstrijd is vastgesteld om 19.45 uur.

Wel liet de KNVB weten dat het de regels omtrent het vermelden van een speler op het wedstrijdformulier zal aanscherpen om dergelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

Vanaf nu zal het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler gelden als diskwalificatie, zo laat de voetbalbond weten.

HBS

Kozakken Boys liet in de derde ronde tegen HBS in Den Haag (1-2) Madjer Lukoki invallen, wiens naam aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond. Die fout werd in de rust hersteld.

De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde echter, nadat HBS bezwaar had gemaakt, dat het om een niet-speelgerechtigde voetballer ging en zette Kozakken Boys uit het bekertoernooi.

Kozakken Boys voelde zich onheus bejegend en stapte met succes naar de rechter. De KNVB liet in eerste instantie weten juridische stappen te overwegen, maar ziet daar nu dus van af.