PSV moet het dinsdagavond in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou definitief stellen zonder Simon Poulsen.

De Deense linksback liep vorige week een kuitblessure op en is niet fit genoeg om te spelen tegen de Russische topclub, zo liet trainer Phillip Cocu maandag weten op een persconferentie.

Poulsen miste maandag ook al de laatste groepstraining. PSV had de 31-jarige verdediger goed kunnen gebruiken omdat rechtsback Santiago Arias dinsdag is geschorst.

Joshua Brenet schuift dinsdag vermoedelijk op van de linksback- naar de rechtsbackpositie. Door de afwezigheid van Poulsen lonkt er een basisplaats voor de 20-jarige verdediger Jordy de Wijs die sinds kort officieel deel uitmaakt van de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

De Wijs maakte eind oktober in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-0) zijn debuut in het eerste elftal. Hij mocht daarna ook speelminuten maken in de eredivisie.

Zoeken

Cocu wilde echter nog niet kwijt wie er als links- en rechtsback zullen starten. "We zullen moeten zoeken naar een andere invulling. We hebben een aantal verschillende mogelijkheden en die weeg je af."

"Je kijkt altijd naar kwaliteiten van de tegenstander, de vorm van onze eigen spelers en de balans in ons team. Er zal morgen gewoon een ploeg staan die zich met de tegenstander moet kunnen meten.’’

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou
Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

Lestienne

Voor Maxime Lestienne, die in de uitwedstrijd tegen CSKA (3-2) twee keer scoorde, komt de wedstrijd tegen CSKA eveneens te vroeg. De Belg is ongeveer twee maanden afwezig geweest vanwege de dood van zijn vader en moeder en had gehoopt op zijn eerste speelminuten tegen de Russen.

"Maxime heeft een aantal weken niet kunnen trainen en dan heb je tijd nodig. Voor hem komt de wedstrijd nog veel te vroeg'', zei Cocu.

Luciano Narsingh trainde maandag apart van de groep. De aanvaller liep twee weken geleden in het uitduel met Manchester United (0-0) een hamstringblessure op en is nog een paar weken uitgeschakeld. 

Scenario's

PSV is bij winst verzekerd van een vervolg in de Champions League. In het andere duel in groep B ontvangt koploper Wolfsburg (negen punten) nummer twee Manchester United, dat een punt minder heeft dan de Duitsers.

PSV is bij een nederlaag klaar in Europa. "We gaan de wedstrijd in met als doelstelling te winnen", sprak Cocu. "We moeten overtuiging uitstralen, maar je kunt er niet omheen dat er morgen meerdere scenario’s mogelijk zijn. Ook daar moeten we goed op voorbereid zijn."  

PSV-CSKA Moskou wordt dinsdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen PSV bekend os? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League