Arsenal-trainer Arsène Wenger vindt het van groot belang dat Arsenal zich woensdagavond in het Champions League-duel met Olympiakos alsnog weet te plaatsen voor de volgende ronde.

Wanneer de Londenaren er niet in slagen om met 2-0 te winnen of minimaal driemaal te scoren, zijn ze uitgeschakeld in de Champions League.

Het zou de eerste keer in zestien jaar zijn dat Arsenal in de poulefase van het toernooi wordt uitgeschakeld. De Franse trainer ziet echter wel een positief punt in de benarde situatie waarin zijn ploeg verkeert.

"We weten precies wat we moeten doen. We weten dat we ervoor moeten gaan vanaf het begin. Het is belangrijk voor de club en voor de spelers om door te gaan in de Champions League."

Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey waarschuwt zijn teamgenoten om tijdens de wedstrijd niet te hard van stapel te lopen. "We creëren altijd kansen, maar hopelijk kunnen we ze tegenhouden, de nul houden en zelf een paar doelpunten maken."

Europa League

Mocht Arsenal worden uitgeschakeld, dan komt de ploeg van Wenger na de winterstop uit in de Europa League. De Londenaren staan derde in poule F met zes punten, drie punten voor hekkensluiter Dinamo Zagreb.

Zelfs al zou Zagreb thuis winnen van groepshoofd Bayern München, dan nog gaat Arsenal op een positief onderling resultaat door naar de Europa League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League