Georginio Wijnaldum had zondag met een treffer een belangrijk aandeel in de 2-0 zege op Liverpool, maar de middenvelder was vooral blij dat Newcastle zich wist te revancheren voor de matige resultaten van de afgelopen weken in de Premier League.

"We hebben echt geleerd van de wedstrijden waarin we niet goed speelden. Dit keer stonden we er als team en dat maakt dit een heel goed resultaat", zei Wijnaldum na afloop tegen de BBC.

De voormalig PSV'er maakte diep in blessuretijd de tweede goal van de thuisploeg na een succesvolle counter. Wijnaldum stond in de 69e minuut ook al aan de basis van de 1-0. 

Het was zijn voorzet die door Liverpool-verdediger Martin Skrtel van richting werd veranderd, waardoor keeper Simon Mignolet op slag kansloos was.

"Ik probeerde te schieten en via Skrtel vloog-ie erin. Op dat moment ben je heel erg blij, want we werken keihard om dit te bereiken. Een eigen goal? Dat denk ik niet. Mijn schot was namelijk op doel", zei de 25-voudig international tegen BT Sport.

Incident

De Premier League kende het doelpunt echter toe aan Skrtel. Door de triomf verruilde Newcastle wel de negentiende voor de achttiende positie op de ranglijst.

Wijnaldum stelde tegenover de BBC dat de zege vertrouwen geeft voor het kwakkelende Newcastle, maar dat het niet bij een incident moet blijven. "We moeten beseffen dat het voor ons niet altijd gemakkelijk is om wedstrijden te winnen. Dat betekent dat we elke week weer alles moeten geven voor de drie punten."