Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dick Advocaat

Advocaat pleit voor einde van Chinese invloed bij ADO

Dick Advocaat hoopt dat er spoedig een einde komt aan de huidige situatie bij ADO Den Haag. De club werd begin dit jaar overgenomen door de Chinees Hui Wang.
Door NU.nl

Volgens Advocaat, oud-speler van de club in de jaren zestig en zeventig, denkt dat ADO er bij is gebaat dat het snel weer in Haagse handen komt.

"Misschien is het beter dat een aantal personen of bedrijven uit Den Haag wat geld bij elkaar brengt om ADO terug te kopen", opperde Advocaat zondag bij de NOS.

De 68-jarige trainer, die voor het laatst bij Sunderland werkzaam was, ziet het terugkopen van de eredivisionist door betrokkenen als een reële optie. "Ja, dat geloof ik zeer. Er is namelijk enorme onvrede in Den Haag."

Advocaat zegt niet te begrijpen wat eigenaar Wang met ADO van plan is. "Die heeft een keer een bedrag gestort om de club te kopen, maar hij komt vervolgens totaal niet meer over de brug. De mensen bij ADO werken zich een slag in de rondte, maar kunnen geen beleid voeren omdat ze niet weten wat die man eigenlijk wil."

Raad van commissarissen

Begin november werd bekend dat Advocaat met ADO in gesprek was over een rol binnen de club. Volgens de voormalig bondscoach van Oranje is dat nog altijd een optie.

Zo zou Advocaat wel brood zien in een positie in de raad van commissarissen. "En met Rob Jansen, Kees Jansma en de advocaten Wim Nan en Harro Knijff daarbij hebben we dan een mooi groepje echte Haagse mannen."

Vorige maand keerde clubicoon Martin Jol al terug bij de club in de rol van commissaris.


Lees meer over:

ADO Den HaagDick Advocaat

Aanbevolen artikelen