Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was zondag na de 3-0 zege op Heracles Almelo niet tevreden over het spel van zijn ploeg.

"We hadden moeite om het ritme te vinden", aldus de trainer op een persconferentie.

"Maar ik heb een team gezien dat de punten over de streep wilde trekken. Dit is een belangrijke overwinning met het oog op de komende twee uitwedstrijden tegen FC Groningen en NEC. We moeten ons verbeteren, willen we het jaar goed afsluiten."

Ook Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt erkende dat het een moeizame wedstrijd was van Feyenoord. "Dit was misschien wel een van onze mindere thuiswedstrijden. We begonnen een beetje slordig en niet helemaal scherp. Dat had mogelijk te maken met de harde wind", zei de aanvaller tegenover FOX Sports.

"Daarna probeerden we ons te herstellen en kwamen we goed op 1-0. In de tweede helft begonnen we helaas weer minder. Toch is het knap dat we eigenlijk helemaal niet zo goed hebben gevoetbald, maar toch winnen van een ploeg die gewoon vierde staat op de ranglijst."

Kuijt ziet nog wel veel verbeterpunten bij zijn team. "We zijn dit seizoen ongeslagen in alle onze thuiswedstrijden, dat is gewoon heel goed. Toch zie ik nog veel ruimte voor verbetering. Als ons veldspel beter was geweest, had het tegen Heracles wel 6-0 kunnen worden."

Scheidsrechter

Heracles-trainer John Stegeman was erg boos over enkele beslissingen van scheidsrechter Bas Nijhuis, maar wilde daar niet diep op ingaan.

"Dat heeft geen zin en levert waarschijnlijk alleen maar een schorsing op. Wij zaten aan de verkeerde kant van de medaille bij een aantal beslissingen. Dat zal iedereen die de beelden gezien heeft met me eens zijn."

"Ik heb hier een heel goed Heracles gezien. We hebben met lef en durf gespeeld en kansen gecreëerd, maar we hebben onszelf helaas niet beloond", stelde de trainer.

Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus had na afloop nog even met Nijhuis over het moment gesproken dat hij een elleboogstoot kreeg van Feyenoord-middenvelder Simon Gustafson.

"Hij zei het moment niet gezien te hebben, maar gaf na het zien van beelden toe dat het een rode kaart was. Dat hoort helaas bij voetbal. Scheidsrechters kunnen niet alles zien."

Zomer

Nijhuis stuurde in de slotfase wel verdediger Ramon Zomer van Heracles met rood van het veld. ''Ik had twee ellebogen op mijn lip gehad, die bloedde. Daar was ik een beetje gefrustreerd door geraakt'', zei Zomer, die zijn ergernis botvierde op de benen van Kuijt (goed voor geel) en daarna de protesterende Michiel Kramer vastgreep. ''Ik pakte hem heel even bij zijn shirtje. Overdreven om daar meteen rood voor te geven.''

Nijhuis oordeelde dat Zomer de spits van Feyenoord bij de strot greep. ''En dat is direct rood. Ik moet de beelden nog terugzien, maar voor mijn gevoel pakte hij Kramer bij de strot. Als het zijn shirtje was geweest, had Zomer ook moeten vertrekken met zijn tweede gele kaart'', zei de scheidsrechter.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie