Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Eljero Elia

Feyenoord verslaat Heracles Almelo en herovert tweede plaats

Feyenoord heeft zondag door doelpunten van Eljero Elia, Dirk Kuijt en Michiel Kramer met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo.
Door NU.nl

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst werd zeker na rust teruggedrongen door de nummer vier van de ranglijst, maar besliste het duel in de slotfase toen Heracles met een man minder op het veld stond.

Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong. Een voorzet van Elia vloog in de 31e minuut via de paal in het doel achter Heracles-doelman Bram Castro.

In de 84e minuut kopte Kuijt uit een vrije trap van invaller Tonny Vilhena de 2-0 binnen. Een paar minuten voor de treffer van de Katwijker was Heracles-verdediger Ramon Zomer met een rode kaart van het veld gestuurd.

De oud-speler van onder meer FC Twente kreeg een gele kaart voor een overtreding op Kuijt en ontving daarna direct rood vanwege het veroorzaken van een opstootje.

Tweede plaats

In de slotminuten schoot Feyenoord-spits Kramer de 3-0 binnen. Door de zege staat Feyenoord weer tweede in de eredivisie achter koploper Ajax. Heracles blijft de nummer vier.

De ploeg van trainer John Stegeman was een groot deel van de wedstrijd zeker niet de mindere van Feyenoord. Aanvaller Iliass Bel Hassani kreeg in de eerste helft de grootste kans op een treffer voor de Almeloërs, maar Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer wist redding te brengen op zijn schot.

Simon Gustafson miste vlak voor rust een reeks kansen om de voorsprong van de thuisploeg te verdubbelen. Hij schoot van dichtbij via Heracles-keeper Castro op de lat. Een paar minuten later bracht de doelman redding op twee schoten van de Zweed.

Feyenoord-Heracles in beeld

Elleboogstoot

Gustafson speelde ook een negatieve hoofdrol in de eerste helft door een elleboogstoot uit te delen aan Heracles-aanvoerder Mark-Jan Fledderus, die even het veld moest verlaten. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag het voorval niet.

Heracles was lange tijd na rust de betere in De Kuip. De ploeg uit Almelo kreeg twee mogelijkheden op rij, maar een kopbal van Mike te Wierik en een schietkans van Bel Hassani misten richting.

Oussama Tannane kreeg namens de bezoekers de grootste kans op een doelpunt in de tweede helft. Oog in oog met Feyenoord-keeper Vermeer schoot hij de bal net naast de paal.


Lees meer over:

FeyenoordEredivisieHeracles AlmeloSven van Beek

Aanbevolen artikelen