Trainer Phillip Cocu vond dat PSV zaterdagavond over geluk niet te klagen had met de late zege op Vitesse in Arnhem (1-0).

De Eindhovenaren pakten drie punten door een late treffer van Jorrit Hendrix, maar kwamen eerder goed weg bij een aantal goede mogelijkheden van Vitesse.

"Zij hadden daarvoor heel grote kansen", sprak Cocu tegenover FOX Sports. "Dat hij daarna aan de ander kant viel, dat is het geluk dat je aan je zijde hebt."

Op basis van de getoonde inzet vond Cocu wel dat PSV aanspraak mocht maken op de overwinningen in de Gelredome.

"Uiteindelijk moet ik complimenten geven voor het feit dat we er toch voor zijn blijven gaan. We zijn blijven geloven in dat ene momentje, dat hebben we goed gedaan."

CSKA

De wedstrijd tegen Vitesse was voor PSV de generale voor het cruciale Champions League-duel met CSKA Moskou van dinsdag. Cocu weet wat er van zijn ploeg gevraagd wordt.

"De ervaring die je als speler hebt, gebruik je als trainer", doelde hij op zijn eigen loopbaan als speler. "Hoe ga je de wedstrijd in, hoe ga je met de spanning om en met welke scenario’s krijg je te maken."

Hendrix

Hendrix beleefde zaterdagavond met zijn winnende treffer in de laatste minuut een primeur in zijn loopbaan.

"Het is met nog nooit overkomen dat ik het winnende doelpunt maak", meldde de 20-jarige middenvelder na de triomf van zijn ploeg in Arnhem.

"Geloof me, iedereen rent in de laatste minuut naar voren. Dan ga je gewoon volle bak. Het was een perfecte aanval. Ik zag een gaatje. Het komt op je af en je doet het op intuïtie. Gelukkig gaat hij erin."

In zijn emotie ging Hendrix onderuit op de spekgladde tegels richting het vak van de PSV-aanhang en werd hij getrakteerd op een bierdouche. De linkspoot kon er alleen maar van genieten. "Het doet me niks."