José Mourinho denkt dat Chelsea de doelstelling aan moet passen na de blamerende 1-0 thuisnederlaag tegen Bournemouth in de Premier League.

"Voor deze wedstrijd dacht ik dat we nog in de top vier konden eindigen en daarmee een Champions League-ticket konden veroveren", sprak Mourinho zaterdag tegen Sky Sports.

"Nu moeten we misschien eerder kijken naar een plaats in de top zes. Onze spelers lijken niet in staat elke keer het maximale te geven, dat is een groot probleem."

Na vijftien speelrondes bezet Chelsea de veertiende plaats in de Premier League, met een marge van slechts drie punten op de degradatiezone. "Ik maak me grote zorgen, maar we gaan niet tegen degradatie vechten, dat gaat niet gebeuren."

Time-outs

Mourinho noemde het verlies tegen promovendus Bournemouth onverdiend. "Bij de stand van 0-0 hadden we een penalty moeten hebben, zij maakten duidelijk hands. In de eerste helft speelden we niet goed, maar na rust waren we dreigend."

"Zij speelden op een manier die sommige mensen intelligent noemen, maar die andere personen niet zouden betitelen als 'fair play'. Ze rekten tijd en namen net zoveel time-outs als ploegen in het basketbal."

Woensdagavond speelt Chelsea de cruciale Champions League-wedstrijd tegen FC Porto. De Londenaren zijn zeker van de achtste finales bij een gelijkspel.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League