Manuel Burga uit Peru en Luis Chiriboga uit Ecuador zijn de volgende FIFA-officials die zijn opgepakt in verband met de corruptiezaak bij de wereldvoetbalbond.

Burga, voormalig voorzitter van de nationale voetbalbond, werd vrijdagavond gearresteerd in de Peruaanse hoofdstad Lima. Chiriboga werd thuis opgepakt.

Burga (58) zei zich echter geen zorgen te maken. "Ik ben rustig en was al op de hoogte. Ik zal mezelf verdedigen en bewijzen dat ik onschuldig ben."

De kans is klein dat Chiriboga wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. ''Onze grondwet staat niet toe dat een Ecuadoraans burger wordt uitgeleverd'', zei de openbaar aanklager tegen media uit het land.

Napout en Hawit

Donderdag werden ook al de Paraguayaan Juan Angel Napout en Alfredo Hawit uit Honduras opgepakt. Ook zij behoren tot de zestien in opspraak geraakte officials van de FIFA.

Napout is voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL. Hawit voert de CONCACAF aan, de bond voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Vrijdag werd het tweetal voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Op dezelfde dagen werd ook de Guatemalaanse voetbalbaas Hector Trujillo gearresteerd in Florida.