Trainer John van den Brom hoopt dat de clubleiding van AZ werk gaat maken van Ron Vlaar. De contractloze verdediger traint al een paar weken mee bij zijn oude club en maakt een sterke indruk op Van den Brom.

De oefenmeester pleitte er daarom vrijdag voor om Vlaar een contract aan te bieden. "Eerlijk gezegd was dit nooit de insteek. Maar als je ziet welke ontwikkeling Ron maakt, dan moet je proberen daar iets mee te doen'', zei Van den Brom bij FOX Sports voor de aftrap van de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

Vlaar zit zonder club na zijn vertrek afgelopen zomer bij Aston Villa. De 30-jarige Noord-Hollander weigerde zijn aflopende contract te verlengen in Engeland.

De international van Oranje hoopte op een nieuw avontuur, maar een forse knieblessure zette hem buitenspel. Sinds begin oktober werkt Vlaar bij AZ aan zijn herstel. Hij doorliep de jeugdopleiding in Alkmaar en speelde veertien wedstrijden in de hoofdmacht voordat hij op jonge leeftijd overstapte naar Feyenoord.

Positief

Als het aan Van den Brom ligt, speelt Vlaar binnenkort weer voor AZ. "Zowel Ron als ik weet het wel. We staan er allebei positief tegenover.''

De nieuwe technisch directeur Max Huiberts moet beslissen of hij Vlaar een contract wil aanbieden. De verdediger heeft sinds zijn sterke optredens op het WK in Brazilië weinig meer gespeeld. Vanwege diverse blessures stond Vlaar bij Aston Villa een groot deel van het jaar aan de kant.

Eerder dit seizoen keerde Mounir El Hamdaoui al terug bij AZ. De Marokkaanse aanvaller kwam in eerste instantie zijn conditie op peil houden in Alkmaar, maar kreeg al snel een contract.