Kozakken Boys mag blijven uitkomen in het bekertoernooi. De topklasser werd vrijdag door de rechter in het gelijk gesteld in een zaak tegen de KNVB.

Kozakken Boys betoogde via advocaat Keje Molenaar veel te zwaar gestraft te zijn voor een onschuldige vergissing.

De zaterdagkampioen liet in de derde ronde tegen HBS in Den Haag (1-2) Madjer Lukoki invallen, wiens naam aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond. Die fout werd in de rust hersteld.

De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde echter, nadat HBS bezwaar had gemaakt, dat het om een niet-speelgerechtigde voetballer ging en zette Kozakken Boys uit het bekertoernooi.

Kozakken Boys voelde zich onheus bejegend en stapte met succes naar de rechter. De club komt zodoende op 16 december in de achtste finales uit tegen AZ.

Molenaar

''Onze advocaat Keje Molenaar heeft fantastisch werk gedaan'', liet voorzitter Ad van Wijk van Kozakken Boys opgetogen weten. De club wil alle gemaakte kosten op de KNVB gaan verhalen.

''Dit is een geweldige dag voor de club, de spelers, de leden en niet te vergeten onze secretaris, die een klein foutje had gemaakt'', zei Van Wijk. ''Het recht heeft gezegevierd."

Van Wijk was er "voor tachtig procent van overtuigd" dat Kozaken Boys de zaak zou winnen. "Bij een rechtszaak houd je echter altijd enige twijfel. Daarom was het vandaag nog wel even spannend, maar we kunnen nu opgelucht een biertje gaan drinken.''

In een reactie laat de KNVB weten dat het na bestudering van de uitspraak beslist of er juridische stappen worden ondernomen.