Nick Marsman verdedigt zaterdag het doel van FC Twente in het uitduel met Excelsior.

Twente-trainer René Hake passeert de vaste doelman Joël Drommel (19), die eerder dit seizoen juist de concurrentiestrijd van Marsman had gewonnen.

"Het gaat om het presteren en als het nodig is om te wisselen moet je dat doen. Joël heeft het de eerste serie wedstrijden goed gedaan en er is veel op hem afgekomen. De laatste weken gaat het minder en dan kijk je wat goed is voor het elftal", aldus Hake over zijn keuze.

"Dan moet je een jonge keeper ook in bescherming nemen. Nick kan veel in de coaching betekenen, dat is ook erg belangrijk omdat het achterin bij ons aardig jong is."

Goede rol

Marsman, die als eerste doelman aan het seizoen begon, heeft zijn terugkeer in het eerste volgens de trainer zelf verdiend.

"Nadat Nick er begin dit seizoen naast kwam te staan is hij goed omgegaan met de situatie. Hij is niet achterover gaan leunen en is altijd hard blijven trainen en heeft zijn wedstrijden in Jong FC Twente gespeeld. Ook in de periode dat hij geblesseerd was heeft Nick een goede rol in de selectie vervuld."

Hake kan tegen Excelsior nog niet beschikken over de geblesseerde Hidde ter Avest en Robbert Schilder. "Hidde is deze week behandeld aan zijn oog. Hij traint wel mee, maar nog niet volledig met de groep. Met Robbert gaat het goed, echter is het nog te vroeg om aan te sluiten." 

FC Twente is bezig aan een moeilijk seizoen en staat op de zestiende plaats in de eredivisie met negen punten uit veertien duels. Excelsior staat op de twaalfde plaats met zeven punten meer.