Doelman Thibaut Courtois keert terug in de selectie van Chelsea voor de thuiswedstrijd tegen Bournemouth van zaterdag. Dat meldde Chelsea-trainer José Mourinho vrijdag tijdens zijn persconferentie.

De Belgische doelman raakte half september geblesseerd tijdens de training. Hij onderging een operatie aan de knie en is nu, na bijna drie maanden, weer inzetbaar voor de de Portugese coach.

Mourinho wilde echter niet bevestigen of Courtois ook daadwerkelijk weer zal spelen in de competitiewedstrijd tegen Bournemouth.

Wel onderschreef de Portugees het belang van de terugkeer van de 23-jarige Courtois. "In het hele vorige seizoen is hij onze doelman geweest en we weten hoe belangrijk hij voor ons was."

"Het was zwaar voor ons dat we ongeveer negentien wedstrijden niet konden beschikken over de beste doelman van de wereld", besloot Mourinho zijn lofzang over de Belg.

De regerend kampioen maakt een moeilijk seizoen door en staat na veertien speelrondes op de veertiende plaats in de Engelse competitie.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League