Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Phillip Cocu

Voetbal PSV zonder Poulsen en Narsingh, Feyenoord heeft fitte selectie

PSV-trainer Phillip Cocu kan zaterdag in het uitduel met Vitesse niet beschikken over de geblesseerde Simon Poulsen, Luciano Narsingh en Jetro Willems.
Door NU.nl

Maxime Lestienne is donderdag weer aangesloten bij de groepstraining, maar ontbreekt ook nog bij de kampioen uit Eindhoven.

Cocu kijkt uit naar het duel in het Gelredome. ''Het is een team dat wil voetballen, goed positiespel speelt, naar voren wil spelen en tegenstanders onder druk zet."

"Tegelijkertijd is het ook een ploeg waarvan je ook zelf mogelijkheden krijgt. Dat is een voordeel voor ons", blikte hij vrijdag vooruit op een persconferentie.

''We hebben laten zien dat we dan het voetbal kunnen spelen dat we graag willen spelen. Maar ze hebben veel kwaliteiten in huis en wij zullen daarom honderd procent geconcentreerd moeten zijn om een resultaat te behalen." 

"Ze hebben een aantal geweldige talenten in huis en een aantal ervaren spelers. Die vormen een goede mix.''

Toon alleen het PlaatjeToon alleen het Plaatje
Speelronde 15 eredivisie
Speelronde 15 eredivisie

Feyenoord

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag over een fitte selectie beschikken in het thuisduel met Heracles Almelo.

Verdediger Sven van Beek moest vrijdag voortijdig de training verlaten, maar kan zondag gewoon in actie komen.

In het centrum van de verdediging zal de Feyenoord-coach naast Van Beek weer kiezen voor Eric Botteghin.

"Hij had even wat aanpassingstijd nodig, maar is een echte verdediger", stelde Van Bronckhorst op een persconferentie.

Michiel Kramer, die afgelopen weekend drie keer trefzeker was tegen Excelsior, zal weer in de spits staan bij de Rotterdammers. “Hij wordt beter en stabieler, we werken aan de verbeterpunten”, zei de Feyenoord-trainer.

Uitduels

Van Bronckhorst hoopt dat Feyenoord de stijgende lijn doorzet. "We zitten in een goede periode, maar moeten hard blijven werken om dat vast te houden. We willen het jaar goed afsluiten."

Wel vindt hij zijn ploeg in uitduels beduidend slechter presteren dan in de eigen Kuip. ''Dat verschil is nog te groot'', zegt de trainer met het oog op de laatste duels van het kalenderjaar bij FC Groningen en NEC.

Van Bronckhorst verwacht zondag een lastig duel in De Kuip. "Heracles is een goed voetballende ploeg. Dat ze op dit moment vierde staan in de eredivisie, zegt genoeg."


Lees meer over:

FeyenoordGiovanni van BronckhorstSven van Beek

Aanbevolen artikelen