Queens Park Rangers heeft vrijdag Jerrel Hasselbaink aangesteld als nieuwe trainer.

De 43-jarige Nederlander kreeg vorige week van zijn werkgever Burton Albion al toestemming om te onderhandelen met de club uit het Championship (het tweede niveau van Engeland). De duur van het contract is onbekend.

David Oldfield, de assistent van Hasselbaink bij Burton, maakt ook de overstap naar de club uit Londen.

''Het was niet makkelijk om afscheid te nemen van Burton'', vertelde Hasselbaink, die eerder de hoofdmacht van FC Antwerp onder zijn hoede had. ''Maar als je de mogelijkheid krijgt om bij QPR te werken, dan moet je dat doen. Ik ben gelukkig met deze uitdaging en trots dat de keuze op mij is gevallen.''

QPR stuurde vier weken geleden manager Chris Ramsey de laan uit. Momenteel fungeert Neil Warnock als interim-coach van de Londenaren.

Kampioen

Hasselbaink werd ruim een jaar geleden benoemd tot manager van Burton Albion, dat toen actief was in de League Two, het vierde niveau.

Onder leiding van de oud-international dwong Burton als kampioen promotie af naar de League One, waarin het momenteel verrassend bovenaan staat.

Bij QPR staan de Nederlanders Tjaronn Chery en Leroy Fer onder contract. De club, die vorig seizoen nog actief was in de Premier League, staat momenteel twaalfde in het Championship.