Louis van Gaal kiest er momenteel voor om zijn spelers bij Manchester United zo veel mogelijk rust te geven wegens de vele blessuregevallen bij de club.

De trainer van de Engelse topclub baalt van de huidige situatie en wil zijn selectie sparen voor de drukke periode in de Premier League.

"Na komende week hebben we twee weken waarin we meer kunnen herstellen en ik heb de spelers nu ook al twee dagen vrijaf gegeven", aldus Van Gaal vrijdag op de persconferentie.

"Ik denk dat dat nu nodig is. We hebben zes blessures, waarvan de meesten komen door duels. Dat kun je niet voorkomen, want voetbal is nu eenmaal een contactsport. We hebben gewoon pech."

Rooney

Onder meer Wayne Rooney zit in de lappenmand, waardoor hij zijn vijfhonderdste wedstrijd voor United nog even moet uitstellen. De aanvoerder kampt met een enkelblessure en mist zaterdag het competitieduel met West Ham United.

Rooney viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit tijdens het duel met Leicester City (1-1). Hij werd vervangen door Memphis Depay. ''De blessure is lastiger dan we dachten'', vertelde Van Gaal.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kan ook nog geen beroep doen op Marcos Rojo, Phil Jones en Ander Herrera.

Manchester United bekleedt de derde plaats van de Premier League, met een puntje minder dan Manchester City en Leicester City.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League