FC Twente krijgt van de licentiecommissie van de KNVB tot en met woensdag 9 december de tijd om met alle informatie over de samenwerking met investeringsmaatschappij Doyen Sports op tafel te komen.

De licentiecommissie zal vervolgens beoordelen of FC Twente de regels heeft overtreden bij het aangaan van het contract met Doyen, dat onlangs op straat kwam te liggen.

Mocht er sprake zijn van een overtreding van de regels, dan riskeert de club uit Enschede het kwijtraken van de proflicentie. Ook een geldboete behoort volgens de KNVB tot de opties.

De licentiecommissie kan ook nog besluiten om de zaak voor te leggen aan de aanklager betaald voetbal. In dat geval wordt de samenwerking tussen FC Twente en Doyen getoetst aan de hand van het tuchtreglement.

Het uitlekken van de verbintenis tussen beide partijen leidde onlangs tot het opstappen van voorzitter Aldo van der Laan.

Transferbeleid

Door het contract zou Doyen invloed hebben op het transferbeleid bij FC Twente. Invloed van een dergelijk bedrijf op transfers is verboden.

Maandag werd bekend dat de gemeente Enschede de club, die financieel in zwaar weer zit, tegemoet wil komen met een garantstelling van 32 miljoen euro.

FC Twente zit al lange tijd in categorie 1 van de KNVB, de clubs die in financieel opzicht in moeilijkheden verkeren. In de eredivisie staat de club slechts zestiende.