Real Madrid verwacht dat de club niet wordt gestraft voor het opstellen van de geschorste Denis Cheryshev in het bekerduel met Cadiz (3-1 winst) van woensdag. Gebeurt dat wel, dan vecht de 'Koninklijke' de sanctie aan.

"We hebben alle schorsingen voor de wedstrijd nog uitvoerig doorgelopen, maar hier waren we niet van op de hoogte. Een eventuele straf is daardoor niet geldig", aldus Real-voorzitter Florentino Pérez op een persconferentie.

Cheryshev kreeg vorig seizoen als huurling van Villarreal drie gele kaarten in het bekertoernooi en had daarom niet mogen starten tegen Cadiz, een club van het derde niveau in Spanje. 

Volgens voorzitter Pérez treft niet Real, maar de Spaanse voetbalbond blaam in deze zaak. Die had Real Madrid moeten informeren over de schorsing van Cheryshev, maar liet dat na.

Doelpunt

De Russische aanvaller opende al na drie minuten de score in het heenduel. Halverwege werd de 24-jarige spits gewisseld door trainer Rafael Benitez, mogelijk omdat Real Madrid zich er van bewust was geworden dat hij niet had mogen spelen. 

Door het opstellen van de geschorste Cheryshev hangt de huidige nummer drie van de Primera Division diskwalificatie in de Copa del Rey boven het hoofd.