Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ben van Dael

Voetbal Assistent VVV in beeld als hoofdtrainer bij Fortuna Sittard

Ben van Dael, assistent-trainer van VVV-Venlo, is topkandidaat om bij Fortuna Sittard aan de slag te gaan als hoofdtrainer.
Door NU.nl

Dat bevestigt hij donderdag tegenover het Limburgse L1.

In afwachting van de onderhandelingen tussen beide partijen is Van Dael door VVV-trainer Maurice Steijn weggehouden bij het eerste elftal, dat vrijdag uitgerekend tegen Fortuna speelt in de Jupiler League.

"Ik vind de beslissing van Maurice volkomen terecht. Het zou raar zijn als ik vrijdag op de bank zou zitten tegen de club waar ik momenteel mee in gesprek ben", aldus Van Dael.

"Ik heb een goed onderhoud met Charly Chudik (bestuurslid Fortuna Sittard, red.) achter de rug en we zijn nu aan het onderhandelen."

Van een akkoord is volgens Van Dael nog geen sprake. "Zolang ik werkzaam ben bij VVV geef ik mij voor de volle honderd procent. In dit geval is het voor VVV het beste dat ik vrijdag niet op de bank zit."

Dispensatie

Begin oktober werd Peter van Vossen ontslagen als trainer van Fortuna. Na het indienen van een plan van aanpak verleende de KNVB de club dispensatie in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach.

Fortuna sprak de afgelopen weken met diverse trainers, maar onder meer om financiële redenen kwam het nog niet tot een akkoord.

Jeffrey Kooistra staat als interim-trainer voor de groep. Hij keert terug in zijn rol als assistent-coach wanneer er een nieuwe trainer is aangesteld.


Lees meer over:

Fortuna Sittardjupiler leagueVVV-Venlo

Aanbevolen artikelen